Amerikaanse Pannenkoeken Recept

Deze ronde dikke pannenkoeken smaken altijd naar meer !

Amerikaanse Pannenkoeken Recept voor 2 personen.

Ingrediënten

60g boter

2 kleine eieren

1/4l melk

125g zelfrijzend bakmeel

Snufje zout

Poedersuiker

Pancake syrup

Een handjevol fruit naar keuze

 

Bereidingswijze

Smelt de helft van de boter. Klop de eieren in een kom samen met de melk. Voeg al kloppend het zelfrijzend bakmeel, een snufje zout, en de gesmolten boter toe.

Verhit de koekenpan met een beetje boter en schenk een juslepel beslag in de pan. bak de pannenkoek tot de bovenkant bubbelt en de onderkant goudbruin is. keer de pannenkoek om en bak de andere kant ook. Laat de pannenkoek op een bord glijden en hou hem warm (in de oven of met een ander bord er boven op). bak zo nog vijf pannenkoeken. extra toevoeging van boter is niet nodig. leg op twee borden een stapel van drie pancakes. Fruit erboven, strooi er poedersuiker over, verdeel de rest van de boter er over. Schenk naar smaak pancake syrup over. Heerlijk!

Zie ook: Pannenkoeken met slagroomijs recept