Appel en Rozijnen Cake

Appel en rozijnen cake: Een simpel recept met zoete appel en rozijnen.

Ingrediënten

375  gram bloem

Een halve zak bakpoeder

200 gram suiker

200ml gesmolten boter

Een zakje vanillepoeder

3 Eieren op kamertemperatuur

1 beker gesneden appel

Een handvol rozijnen

Bereidingswijze

Oven verwarmen tot 180 graden.

Mix de suiker, vanillepoeder, bakpoeder en boter samen met een hand mixer of een machine mixer. Voeg dan de bloem en mix het geheel samen. Als het deeg klaar en smeuïg is, dan de appel toevoegen en pureer deze met de handmixer. Als laatste de rozijnen erdoor roeren. Vet vervolgens je bakplaat/pan in en bestuif met bloem.

Bak (midden in de oven) voor tenminste 35 minuten. Check als de de cake klaar is. Laat de cake even afkoelen, maak de cake dan los met een spatel en snij de cake in leuke blokjes, smullen maar!

Serveertips: lekker met verse plakjes aardbeien en slagroom.