Appelazijn als beauty product

Gebruik je appelazijn alleen voor salade dressings? Dan heb je een hoop gemist. Appelazijn wordt steeds meer gebruikt als beauty product. Van appelazijn is aangetoond dat het anti-sceptische eigenschappen bezit, evenals antibiotische processen. In dat kader is het bewezen dat appelazijn gebruikt kan worden als een natuurlijke balansversterker van je pH-balans. 

Als een gezichtstoner

Velen gebruiken de doorsnee toners voor het gezicht. Maar er is haast weinig verschil te zien. Door appelazijn als toner te gebruiken krijg je een stralender en strakker huid. Onze huid is licht zuur en wanneer appelazijn wordt gebruikt, krijgt de huid de balans die het nodig heeft tussen droog en olie achtig. Voor het maken van een gezichtstoner heb je nodig, 1 theelepel appelazijn met 3 theelepels water, mix dit en gebruik het 3 a 4 dagen in de week. Als je een gevoelige huid hebt of bang bent voor het effect kun je ½ theelepel appelazijn gebruiken met 3 theelepels water.

Als een conditioner

Het hoofdhuid heeft net als het gezicht af en toe een diepe reiniging nodig.  Door opstapeling van styling producten en overtollig talg lijkt het net of je shampoo niet goed werkt. Door 2 keer per maand appelazijn als conditioner te gebruiken krijgt je hoofdhuid de diepe reiniging die het nodig heeft.  Voor het maken van de conditioner volstaat een halve beker appelazijn plus een halve beker water. Masseer het voornamelijk  in je hoofdhuid en laat het zitten voor 5 minuten voordat je het afwast. Na het wassen heb je geen last van de geur. Je haar is schoon en lekker licht.

 Schoonmaken van make-up borstels

Appelazijn verwijdert de viezigheid die zich ophoopt in de make up borstels. Ook maakt het dat de bacteriën verwijderd worden. De borstels maak je schoon door 1 theelepel appelazijn te mengen met 1 beker water en hiermee schoon te maken. Spoel daarna af met water en laat het drogen.

 

Tip: Gebruik de biologische appelazijn voor je huid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *