De ontbijttrend van dit moment, bananenpannenkoek! Op internet zien we talloze bloggers erover schrijven en ook op de ontbijtkaart van menig hip restaurant staat die. Het is makkelijk, snel en weer wat anders dan een bammetje kaas. Of zoals velen, het ontbijt overslaan. Wist je dat een op de drie Nederlanders minstens een keer per week zijn ontbijt overslaat? (bron). Goed ontbijten is belangrijk en dat weet iedereen inmiddels wel. Een goed ontbijt is een dat voornamelijk bestaat uit eiwitten. Want wanneer je een eiwitrijk ontbijt nuttigt heb je minder trek in ongezonde tussendoortjes. Dit recept is voor 1 persoon.
 
Ingrediënten 

1 rijpe banaan

1 ei

1/2 eetlepel havermout

likje olijfolie of zonnebloemolie

 

Bereidingswijze

Pel de banaan. Snijd in plakken. Doe de plakken in een kom en prak ze. Voeg de ei en de havermout en kluts het door de bananenpuree. De beslag is klaar om pannenkoeken mee te maken.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Verdeel het beslag over de pan. Draai je pannenkoek voorzichtig om zodra de bovenkant droog begint te worden en bak hem omgedraaid nog even kort door, tot de onderkant ook een kleurtje heeft gekregen. Een veel voorkomend probleem is dat de pannenkoek aan de koekenpan plakt. Dit ligt aan de kwaliteit van de koekenpan. Maak dan een paar kleine panenkoeken in plaats van 1 grote. Zie foto. 

Bestrooi de pannenkoek bij opdienen met honing of je topping naar keuze. Geniet!