Biefstuk met Tomatensaus

Lekkere warme saus met biefstuk.

Ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

4 dunne lendenbiefstukken à 150 g per stuk

2 teentjes knoflook, in dunne plakjes

Handje fijngehakte verse peterselie

1 pak tomatenpuree

1 theelepel gedroogde oregano

Peper en zout op smaak

2 laurierbladeren

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een grote, ondiepe koekenpan en bak de biefstukken 2 minuten per kant. Haal ze eruit en houd ze apart.

Doe dan de knoflook, peper en zout en de peterselie in de pan en roerbak een paar minuten. Roer er grondig de tomatenpuree en oregano door en kook alles 1 minuut op hoog vuur.

Zet het vuur laag, leg de biefstukken weer in de pan samen met de laurierblaadjes en laat het vlees afhankelijk van de dikte 10 a 15 minuten pruttelen. Controleer de smaak en voeg zo nodig zout en peper toe. Haal de pan van het vuur, en zet het gerecht op tafel.

Eet het met pasta of stokbrood om de saus op te deppen.