Biologisch Eten Hype

Is biologisch eten een verademing voor de natuur en onze gezondheid, of is het slechts een hype?Waarom zou je biologisch eten kopen? Het kost meer geld, ziet hetzelfde uit. Terwijl je hiervoor misschien je leven lang niet biologisch at en je omgeving ook? Waarom zou je voor biologische voeding kiezen terwijl je je eigenlijk gewoon gezond voelt en andere dingen kunt bedenken om je geld aan uit te geven?

Toch is biologisch populair. Biologische melk, koekjes, fruit en vlees zijn de laatste jaren fors in populariteit toegenomen. Volgens het economisch bureau van ABN AMRO geven Nederlanders steeds meer uit aan biologische voeding.

Vorig jaar telden consumenten hiervoor in totaal bijna 1,1 miljard euro neer, vooral voor biologische koffie, thee, koek en cacao. Daarmee was ‘biologisch’ goed voor een kleine 3 procent van ons totale budget voor voeding. De verwachting is dat dit aandeel komende jaar verder groeit naar 5 procent.

De vraag naar wat luxer eten neemt toe, nu het met de economie weer wat beter gaat en mensen meer letten op hun gezondheid. De laatste jaren zijn de bio-bestedingen telkens met bijna een tiende (9 procent) toegenomen. De economen van ABN AMRO denken dat de bio-omzet voorlopig in de lift blijft zitten, met een gemiddelde groei van 7 procent per jaar.

Ben jij al bewust bezig met biologisch eten? Deel je ervaring met ons!

Bron:nu.nl