Broccoli salade met knoflook dressing

Broccoli saai of niet zo lekker? Deze  broccoli salade met knoflook dressing is heerlijk gemaakt met knoflook en citroensap en is ideaal voor de lunch. Of als avondmaaltijd met een stukje vlees. Tevens een mooie manier om een extra portie groente binnen te krijgen. De grote hoeveelheid vitamines en mineralen in broccoli worden behouden wanneer je de groente zo kort mogelijk stoomt, kookt of bakt. Dus niet te lang op het vuur. 

 

Ingrediënten

1 broccoli

1 teentje knoflook geperst

1 lepel citroensap

zout en peper op smaak

 

Bereidingswijze

Snijd het onderste gedeelte van de stam van de broccoli weg. Pluk kleine roosjes en snijd de grotere in tweeën of in drieën. Stammetjes  die over blijven in dunne plakjes snijden. Kook of stoom de broccoli kort ongeveer 5 minuten, zodat deze lekker knapperig blijft en laat de broccoli uitlekken. Laat de broccoli vervolgens afkoelen in de koelkast voor ongeveer 15 minuten. Giet in een kom de olijfolie, citroensap en de geperste knoflook. Voeg de uitgelekte en afgekoelde broccoli toe aan de dressing en hussel alles goed door elkaar. Een heerlijke snelle salade met een fijne knapperige textuur en frisse smaak. Geniet!