Bulgursalade met gebakken aubergine

Een gezonde en frisse salade van bulgur met tomaat, komkommer en gebakken aubergine. Bulgursalade met gebakken aubergine recept is voor 4 personen.

Ingrediënten 
 
275 gram bulgur
 
2 tomaten in blokjes
 
½ komkommer in schijfjes
 
1 citroen
 
3 eetlepels olijfolie 
 
1 teentje knoflook gesnipperd
 
Zout en peper op smaak
 
1 gebakken aubergine grof gesneden
 
Bereidingswijze
Bereid de bulgur volgens verpakking en roer 1 eetlepel olijfolie er door. Voor meer smaak voeg een bouillon blokje. Laat de bulgur afkoelen. Snijd de tomaten en komkommer. Voeg citroensap, zout en peper toe. 
 
Gebakken aubergine
Snijd het kontje van de aubergines en snijd de aubergines in  halve plakken. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook en bak deze voor 1 minuut mee. Bak de aubergines op hoog vuur onder voortdurend roeren 5 minuten, tot iets van de olie die ze geabsorbeerd hebben weer vrijkomt. Blijf de aubergines onder voortdurend roeren ongeveer 20 minuten bakken op laag vuur, of tot het vruchtvlees zacht is.  Voeg tenslotte de aubergines in de bulgursalade en mix de gehele inhoud. 
 
Deze Bulgursalade met gebakken aubergine is twee dagen houdbaar in de koelkast. Ook heel handig om mee te nemen.
 
 
 

Leave a Reply