Champignon crème soep

Champignon crème soep is een lekkere maaltijd gedurende het hele jaar. Het eiwitgehalte van champignons ligt tussen dat van groenten en vlees en wordt ook wel een supergroente genoemd. Het is niet alleen gezond, maar ook veelzijdig en lekker. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

1 ui in kleine stukjes gesneden

40 gram boter

300 gram verse champignons, in plakjes

2 eetlepels bloem

1,25 liter vleesbouillon of 2 bouillon blokjes

crème fraîche naar smaak

1 eetlepel peterselie

1 theelepel kerriepoeder 

zout en peper naar smaak  

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de champignons en uien. Wacht tot bijna al het vocht is verdampt. Bestrooi de champignons met wat bloem en laat deze bruin worden. Voeg de bouillon toe en laat het voor 20 minuten koken. Breng vervolgens de soep op smaak met de crème fraîche, peterselie, kerriepoeder, zout en peper. Klaar om te eten!