Heerlijke cheesecake recept met geroosterde pinda’s.

Ingrediënten 20 stuks

200 gram Maria koekjes
120 gram roomboter
200 gram roomkaas
150 gram kristalsuiker suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
200 ml crème fraich
2 eieren
1 eetlepel maïzena
snicker chocolade
Karamelsaus

Topping 150 gram geroosterde pinda’s

Materialen

keukenmachine
spatel
beslagkom
steelpannetje
muffin bakvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Je begint eerst met het fijnmalen van de biscuitkoekjes. Je kunt hiervoor een keukenmachine gebruiken en hierin dan de biscuitkoekjes fijnmalen. Of je stopt de biscuitkoekjes in een afsluitbare zak en slaat de koekjes met een deegroller fijn totdat alle koekjes fijn zijn.

Smelt de roomboter in het steelpannetje. Giet de iets afgekoelde roomboter bij de koekkruimels en meng  het goed samen met een spatel, totdat de roomboter is opgenomen door de koekkruimels.

Verdeel de de papieren muffin vormpjes in de bakvorm en schep er een volle eetlepel van de koekkruimels in. Druk met de achterkant van de eetlepel de koekkruimels aan. Vul alle vormpjes op dezelfde manier en zet de bakvorm even opzij.

Mix de twee pakjes roomkaas met een mixer goed romig voor ongeveer 2 minuten. Ik heb monchou gebruik, maar je kunt elke roomkaas gebruiken die GÉÉN kruiden bevat!  Voeg de kristalsuiker, zout en vanillesuiker toe en mix dit samen met de roomkaas tot een romige massa.  Ga met de  spatel nog even kort door het beslag.

Voeg de eieren bij het beslag en mix dit tot een gladde massa.

Voeg de crème fraîche toe aan het beslag en mix dit weer samen. Als laatste voeg je de eetlepel maïzena toe aan het beslag en mix dit kort door. Ga met de spatel nog even kort door het beslag.

Vul de muffin vormpjes met een volle eetlepel van het mengsel tot net onder de rand van de papieren vorm. Zelf vind ik het erg handig om voor het vullen een ijslepel te gebruiken.  Deze kun je vinden bij de Xenos.

Als laatste hak je de snicker chocolade in grove stukken en gooi je dit bij het beslag. Meng de stukjes chocolade met de spatel door het beslag heen. Houd een paar chocoladestukjes opzij voor de garnering van de cheesecakes.

Stop de cheesecakes in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten. Nadat de cheesecakes gaar zijn laat je ze voor 20  minuten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna  zet je de cheesecakes in de koelkast voor zeker 3 uur.

Wanneer de cheesecakes lang genoeg in de koelkast hebben gezeten haal je ze eruit. Verdeel een volle theelepel karamelsaus over de bovenkant en decoreer de cheesecakes met geroosterde pinda’s met karamelsaus erboven.

Bron: kookhoekjevanxfaatje.nl