Dit is een simpele couscous recept die door vrijwel iedereen te maken is. Couscous is rijk aan koolhydraten en bevat vezels, vitamines en mineralen. Tevens is het een gezonde basis van een maaltijd en het is snel klaar te maken. Dit recept bestaat uit couscous met shoarma en groentemix, voor 4 a 5 mensen.

Ingrediënten

250 gram shoarma vlees

2 bekers roerbakgroente met aardappel, wortel, paprika en doperwten

2 uien

2 bekers couscous

2 bekers gekookt water

2 eetlepels verse koriander

1/2 theelepel komijnpoeder

zout

peper

zonnebloem olie (2 eetlepels per pan)

1/2 bouillon blok

 

Bereidingswijze

Couscous

Verhit de olie in een pan op midden-laag vuur en frituur hier in de ui.  Voeg dan de verse koriander, 1/2 bouillon blok en de komijn poeder. Na 1 minuut roeren voeg de couscous  en het gekookte water. 1 minuut op hoog vuur koken en daarna het vuur laag zetten en de couscous laten wellen tot het water is verdampt. De couscous is dan klaar.

Shoarmavlees en groente mix

Doe in een ander pan de olie en frituur hierin de ui. Voeg daarna het shoarmavlees bak het voor 4minuten. Vervolgens 1 eetlepel verse koriander toevoegen en zout en peper naar smaak.  Tenslotte voeg je de mix van roerbakgroente. Als de groente beetgaar zijn het vuur uitzetten. Een tip is  om af te wisselen met de groente mix, je kunt bijna alle roerbak groente gebruiken zoals bijvoorbeeld nasi en bami groente.

Enjoy!