Garam Masala Kipschnitzel

Zelf kipschnitzel maken? Hier heb je een eenvoudige recept van garam masala kipschnitzel. Garam masala is een kruidenmengsel dat veel gebruikt wordt in de Indiase keuken. Je kunt garam masala kant-en-klaar in de winkel kopen. Hier zitten kruiden in zoals, kardemom, peperkorrels, komijn, kruidnagel en kaneel.

Ingrediënten

4 kipfilets

1 ei, losgeklopt

Halve beker paneermeel

1/4 beker kaas

1 theelepel masala kruiden gemalen

1 theelepel zout

 

Bereidingswijze

In een bord het ei los kloppen. Combineer de paneermeel, kaas, zout en de masala. Snijd de kipfilets door de helft, sla ze dunner als dit nodig is en dompel in het mengsel van ei en hierna in de paneermeel mix. Bedek de stukken kip er goed mee. Laat het marineren, maar je kan het ook gelijk maken.

Verhit de olie op middelhoog vuur in een ruime koekenpan en bak de kip voor 4 a 5 minuten. Aan elke kant goudbruin bakken. Lekker bij aardappel krieltjes en een salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *