Gebakken Lamslever En Niertjes recept voor 4 personen

Veel mensen eten nauwelijks of nooit lever en nieren. Maar deze zitten vol vitamines en zijn ook nog eens lekker. Heb je het nog nooit geprobeerd? Probeer dan dit simpele en snelle recept.

Ingrediënten

1 grote plak lamslever

3 lamsniertjes

1 ui gesnipperd

1 groene paprika gesneden

zout en peper op smaak

1 bouillon blok

4 eetlepels olijfolie

Lees ook: Köfte Kebab Recept

Bereidingswijze

Leg de nieren 1 uur in ruim koud water. Was daarna de lever heel goed ook met koud water.
Maak de nieren droog met keukenpapier en verwijder ongerechtigheden. Maak de lever eveneens droog met keukenpapier. Snijd de nieren en lever in blokjes. Snijd de ui en de paprika.
Verhit de olie en bak de ui en de paprika in 3 minuten op middel-hoog vuur. Voeg de bouillon blok, zout en peper. Voeg daarna de blokjes nieren en lever, voortdurend omscheppen op hoog vuur voor 5 a 6 minuten. Klaar is je gebakken Lamslever En Niertjes. Let op dat het niet te lang op het vuur is, lever wordt al heel snel hard en droog. Dus hou je echt aan de tijd!