Gezellige simpele cupcakes recept voor 12 cupcakes.

Ingrediënten 

125 Gram roomboter op kamertemperatuur

125 Gram kristalsuiker

125 Gram zelfrijzend bakmeel

100 ml melk op kamertemperatuur

2 Eieren op kamertemperatuur

Kleurstof Rood en Geel

Topping 

200 gram poedersuiker mixen met 2 eetlepels water

Bereidingswijze

Maak de basis voor de cupcakes. Voor het gemak kun je kant en klare bakmix gebruiken. Verdeel het beslag over verschillende bakjes en kleur elk bakje beslag met een andere kleurstof.

Haal de boter tijdig uit de koelkast. Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is gekomen., zodat de boter zacht is voor gebruik. Doe de boter in een kom en voeg de suiker.  Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat. Voeg de eieren toe.  De eieren net als de boter op tijd uit de koeling halen en op kamertemperatuur laten komen. Mix de rest van het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je de eieren hebt toegevoegd.

Doe de papieren bakvormpjes in het bakblik en schep steeds een andere kleur beslag in elk bakvormpje tot het bakvormpje tot 2/3 is gevuld.  Bak de cupcakes op 170 graden voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Laat de cupcakes afkoelen op een rekje. Laat cupcakes eerst goed afkoelen voordat je de poedersuiker topping aanbrengt. Je kunt de topping kleuren met kleurstof, op smaak brengen en versieren zoals je wilt. De topping maak je bij voorkeur op de dag zelf.