Gemarineerde artisjokharten

Gemarineerde artisjokharten: Heerlijke vegetarische voorgerecht.

Maak nu zelf de lekkerste gemarineerde artisjokharten.  Artisjokharten worden in blik verkocht, maar verse, hele artisjokken kun je het hele jaar door krijgen. Ze zijn grijsgroen tot paars van kleur, kunnen bolrond of langwerpig zijn, en groot of klein. Een bijzonder voorgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten

2 blikken artisjokharten

1 zakje tijm 

½ bakje platte peterselie 

1 citroen geperst

150 ml olijfolie 

3 tenen knoflook geperst

Zout en peper op smaak

Bereidingswijze

Laat de artisjokharten uitlekken in een zeef. Leg de kruiden in een schaal. Halveer de citroen en snijd 1 helft in plakjes. Pers de andere helft boven de kruiden uit. Roer de olie erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de artisjokharten, de knoflook en de plakjes citroen erdoor. Schep ze er goed doorheen zodat alle artisjokharten goed gemarineerd worden. Dek de kom vervolgens af en zet deze een paar uur in de koelkast.  Na een paar uur zijn de artisjokharten klaar. Verdeel ze over vier borden en sprenkel er een klein beetje van het mengsel overheen.

Tip: De artisjokken ’s ochtends marineren en afgedekt in de koelkast bewaren.