Gesauteerde broccoli en boontjes

Overheerlijke gesauteerde broccoli en boontjes recept voor 2 personen.

Ingrediënten

1 stronk broccoli, in kleine roosjes 

200 gram haricots verts, aan beide kanten afgehaald

2 eetlepels olijfolie

1/2 ui

1 teentje knoflook

1 eetlepel sesamolie

1 eetlepel sojasaus

2 bekers water

zout op smaak

 

Bereidingswijze

Breng 1 beker water aan de kook en voeg een snufje zout en de boontjes toe. Breng het water weer aan de kook en laat de boontjes 3 minuten koken. Giet de boontjes af en leg het weg. Doe dit ook met de broccoli. Laat beide groente uitlekken en leg ze op een droge doek of als je te lui bent gewoon op een bord zonder droge doek.

Schenk de olie in een wok of grote koekenpan en zet het op hoog vuur. Voeg de boontjes, knoflook en de ui toe zodra je ziet dat de olie gaat walmen en schep ze om tot ze rondom bruin zijn. Dit duurt ongeveer 3 minuten. schep de inhoud op een aparte bord. Sauteer de broccoli in sojasaus en sesamolie voor 2 minuten. Neem de pan van het vuur en serveer je bord met de groente. Alledaagse groente met overheerlijke smaken. ook geschikt voor mensen die niet zo van groente houden. Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *