Gestoofd lamsvlees met munt

Het lamsvlees in dit gerecht is ontzettend smaakvol en mooi gecombineerd met kruiden en specerijen. Deze zorgen ervoor dat het eten er lekker uitziet, fijn geurt en heerlijk smaakt. Dit gestoofd lamsvlees met munt gerecht is voor 5 a 6 personen.

Ingredienten

1 kilo lamsvlees gesneden

1 liter water

1  ui

4 teentjes knoflook

6 wortels gesneden

2 handenvol witte champignons (geeft een natuurlijke aroma)

Een paar takken met verse muntbladeren (laten intrekken en er weer uit halen)

1 theelepel korianderzaadjes

zout en peper op smaak

1 eetlepel tomatenpuree

zonnebloemolie

optioneel: paar takjes selderij

 

Bereidingswijze

Bak de fijngesneden uien, knoflook en peper in een paar eetlepels hete olie. Voeg de tomatenpuree toe als de uien goudgeel zijn. Voeg dan het in stukjes gesneden lamsvlees toe en bak dit goed om en om tot het niet meer rauw is. Voeg de gesneden wortels en de witte champignons en bak deze mee voor 2 minuten. Voeg wat zout toe en peper. Doe er de korianderzaadjes bij en bak alles goed door elkaar. Daarna voeg je het water en eventueel extra zout toe. Vervolgens laat je de muntbladeren en selderij intrekken voor 30 minuten. Gaar laten worden op zacht vuur in ongeveer 2 uur of  tot het vlees zacht en gaar is en het vocht is ingekookt. Garneer met fijngesneden selderij voor een mooie look.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *