Geurige Gebakken rijst met rode peper-pasta

Dit is een geurige gebakken rijst recept met rode peper pasta. Het gerecht is geïnspireerd door Korea.  De rode peperpasta is te koop bij Koreaanse toko’s of online te bestellen bij koreashop.nl Dit recept is simpel en anders dan de gebruikelijke rijstrecept. Serveer dit recept in een Aziatische serveerschaal, voor een authentieke Koreaanse look. Geniet!

Ingrediënten

2 eetlepel olijfolie

2 teentjes knoflook gesnipperd

1 theelepel kerriepoeder

1 theelepel kurkuma

1/2 blokje bouillon

1/3 beker diepvries erwten

2,5 beker (325 gram) gekookt rijst

3 stengels bosuitjes

1/4 beker (of een handvol) verse koriander

1 eetlepel verse basilicum

2 eetlepel sojasaus

1 theelepel rode peperpasta

 

Bereidingswijze

Maak de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat deze afkoelen. Dit kan ruim van tevoren of voordat je met de andere ingrediënten gaat werken. Doe de olijfolie en de knoflook in een koekenpan. Laat de knoflook bakken in de olijfolie. Voeg de kerrie poeder, kurkuma, 1/2 blokje bouillon en de erwten erbij. Roer dit tot het goed door elkaar is gemixt. Roer de rijst mee in de koekenpan tot deze ook geheel gemixt is. Voeg vervolgens de gesneden bosuitjes, verse koriander, basilicum en sojasaus erbij en roer deze mee. Doe het vuur uit. Voeg als laatste de rode peper pasta erbij! Tip: voor een mooie look, doe er snoeptomaten bij.