Heb je je ooit afgevraagd over een natuurlijke en effectieve behandeling voor je haaruitval die ook nog eens veilig is. Droom je van dik en gezond haar? Wil je de conditie van je huid verbeteren? Dan ben je op de juiste pagina, want nigella sativa zorgt hiervoor en nog veel meer. Het is niet alleen voor haar en huid bedoeld, maar geneest ook vele kwalen. Nigella sativa zit vol met vitaminen zoals A, B, C, calcium, kalium, magnesium, zink, en voedingsstoffen die het huid en haar genezen en herstellen. Nigella sativa wordt steeds vaker gebruikt bij huidbehandelingen en acne.  Ook is het erg goed voor het behandelen bij psoriasis, eczeem en schimmelinfecties.

Een makkelijke effectieve masker tegen acne is de nigella zaad fijn malen, mixen met een beetje honing en dat op je gezicht voor 30 minuten. Voor een stralende look maak je een Nigella olie en olijf olie mix en dan een paar minuten in de zon zitten voordat je het afwast. Nigella sativa maakt je gezicht schoon tot diep in de poriën. Vooral grote poriën lijken na de behandeling kleiner en onopvallend. Algehele huid textuur wordt aanzienlijk verbeterd door de zaadjes  omdat Nigella sativa hoge concentratie vetzuren bevatten die essentieel zijn voor het lichaam. Dit houdt het lichaam jong en stralend. Voorwaarde is wel dat je het meerdere keren in de week gebruikt en dit ook volhoudt. Voor mannen en vrouwen die last hebben van droge huid is het raadzaam om de nigella sativa olie te mixen met sesam olie en dit een week lang elke dag te gebruiken. Na een week zie je duidelijke veranderingen in de huid.

Voordelen voor het haar zijn haargroei en het tegengaan van haaruitval. Het geeft ook de nodige vocht die het haar nodig heeft. Bovendien speelt het een belangrijk rol bij het versterken van de haarfollikels. Kortom de wondermiddel die iedereen geprobeerd moet hebben.