Hele kip uit de oven

Hele kip uit de oven met citroen, knoflook en rozemarijn.

Ingrediënten

1 hele kip
2 citroenen
2 takjes verse rozemarijn
5 grote tenen knoflook, gepeld
Zout en peper
4 eetlepels olijfolie

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250˚C.  Leg stukjes rozemarijn in de bodem van een platte ovenschaal. Voeg daarna de olie, gesneden citroen en citroensap, de knoflook en peper en zout toe.
Plaats de kip in de schaal en draai deze enkele malen om zodat alle kanten bedekt zijn met olie en het citroensap.

Plaats de schaal met de kip in de oven en braadt de kip 20 minuten. Draai de kip eenmaal om en draai de oven terug tot 175-200˚C en bak de kip nog eens 30 minuten of totdat hij gaar is. Je kan dit zien door met een vork in het vlees te prikken, als er helder vocht uit komt is die gaar.