Het recept voor deze heerlijke appeltaart vond ik op allrecipes.nl

Ingrediënten

230 gr bloem
125 gr boter
2 gr zout
125 gr basterdsuiker
1 eetlepel melk
1 ei
1 kilo zure appels (bijv. Goudreinetten)
100 gr suiker
1 theelepel kaneel
2 eetlepels custardpoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem en basterdsuiker.
Snijd de boter in de bloem klein, voeg de basterdsuiker, zout, melk en het losgeklopte ei (een beetje bewaren) toe en kneed dit tot een soepele bal. Zet deze bal in de koelkast en ga verder met de vulling. Schil de appelen en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in dunne plakjes of kleine stukjes. Voeg de suiker, kaneel en custard toe (goed door elkaar schudden).

Besmeer een springvorm (Ø 30 cm) met boter. Ga nu verder met het deeg. Rol deze uit op een met bloem bestrooide tafel tot een gelijkmatige lap van 2 tot 3 mm dik. Snijd hier de bodem uit en leg deze in de springvorm. Snijd nu lange repen van ongeveer 3 cm en dit is de wand.

Vul nu de vorm met appelstukjes, schep dit met een schuimspaan, zodat het niet te nat wordt. Rol de deegresten opnieuw en snijd hiervan repen van ongeveer 0,5 cm breed. Leg dit als een vlechtwerk over de appelen en besmeer het deeg met het laatste beetje van het ei.

Plaats de appeltaart op het rooster in de oven. Laat deze in 60 minuten lichtbruin en gaar worden. Kijk na 45 minuten. Als de taart er goed uit ziet, zet je de oven uit en laat de appeltaart nog 15 minuten in de warme oven staan.