Honing masker iets voor jou?

Honing is eeuwen lang geprezen voor het hebben van een helende werking, zo erg zelfs dat het geleid heeft naar veel verschillende soorten crèmes en maskers. Vroeger werd honing vooral gebruikt voor wondjes en de huid te verbeteren. Ook werd het gebruikt om infecties tegen te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat honing  wonden heelt en de algemene conditie van de huid verbeterd.

Hoe werkt een honing gezichtsmasker?

Een honing gezichtsmasker helpt tegen de bacterie die zich ophoopt in de poriën en maakt deze schoon. Hoge concentratie van glucose dood bacterie, dit is dan ook de reden waarom honing niet in de koelkast hoeft. Bacteriën krijgen geen kans om te overleven. De honing  gaat aankomende acne tegen, omdat er geen bacteriën zich kunnen ophopen in de poriën. Honing trekt ook vocht aan in het gezicht waardoor het gezicht sneller kan helen.

Is alle honing hetzelfde?

Nee, niet alle honing is hetzelfde. Over het algemeen geld, hoe donkerder de honing des te meer antioxiditanten er in zitten. Dus kijk hier goed naar, als je honing gaat kopen. Over het algemeen ben ik goed te spreken over biologische honing uit de supermarkt.

Nog een belangrijke regel is dat je rauwe honing gebruikt. Rauwe honing werkt het beste bij het behandelen en genezen van acne en het krijgen van een egale huid. Dit omdat de originele nutriënten er nog in zit en nog niet is bewerkt.

Is een honing gezichtsmasker voor iedereen goed?

Nee, als je bijvoorbeeld last hebt van een onzuivere huid en dit wordt veroorzaakt door hormonale onbalans dan zal dit niet werken. Honing masker werkt het beste bij ophoping van bacterie, wondjes en verstopte poriën. Het is raadzaam om te achterhalen waar je probleem vandaan komt om het vervolgens te kunnen behandelen.

Ook is het erg belangrijk om te weten dat honing geen cleanser is. Voordat je het op je gezicht smeert dien je deze eerst schoon te maken. Anders sluit je viezigheid in je gezicht met de honing en heb je nog meer problemen. Als je honing voor het eerst gaat gebruiken probeer een beetje op je kaaklijn om te kijken of het voor irritaties zorgt. Als laatste wil ik erbij vermelden dat als je een bijen allergie hebt, niet aan dit masker moet beginnen!

Honing masker is niet voor iedere huidtype gemaakt, maar als je geen problemen ondervindt bij het gebruik is dit naar mijn mening een van de beste facials die er is.