Huisgemaakte pizza de makkelijke maaltijd. Zelf pizza maken is veel lekkerder dan een pizza uit het vriesvak. Bij zelfgemaakte pizza kan je immers zelf bepalen wat op de pizza komt. Hier het recept van een vegetarische pizza.

 

Ingrediënten 

  • 350gram bloem
  • 7 gram gedroogte gist (1 zakje)
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 250 ml warm water
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 200 ml tomatensaus
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • Halve beker zwarte olijven zonder pit door midden
  • 1 gele paprika
  • halve beker geraspte kaas
  • 1 eetlepel balsamico azijn

Bereidingswijze

 

Roer bloem met gist en suiker met een garde door elkaar. Voeg het water en zout toe. Kneed het tot een soepel deeg. Laat circa 10 minuten rusten. Dit is genoeg deeg voor 1 of 2 pizza’s.  Meng de tomatensaus met de knoflook en Italiaanse kruiden.

Rol de helft van het deeg uit en bedek hiermee de bakplaat. Smeer de tomatensaus over het pizzadeeg en doe de kaas erboven. Halveer de cherrytomaatjes.  Snijd de gele paprika in dunne plakken. Beleg de pizza met de paprika en cherry tomaatjes. Bak de pizza in ongeveer 15 minuten goud bruin in de oven. Besprenkel de pizza met balsamico azijn.