Indische naanbrood met nigella zaadjes

Brood bestrooid met nigella zaadjes kom je vaak tegen in het Midden-Oosten, India en Turkije. In India gebruiken ze de nigella zaadjes vooral ook in curry gerechten. Ik gebruik het graag in Naanbrood. Naan met nigella zaadjes is simpel te maken en nog gezond ook.  De zaadjes hebben weinig smaak, ietwat bitter en aromatisch. De smaak van de nigella sativa wordt versterkt door het zaad te roosteren of te koken, voor de rest is het geurloos. Bij het malen of kauwen ontwikkeld zich het aroma wat een beetje lijkt op oregano. Nigella sativa is ook een immuun booster en wordt gebruikt als remedie voor het versterken van het immuunsysteem en verbeteren van de conditie van haar en huid. Recept is voor 6 naanbroodjes

Ingrediënten

1 eetlepel nigella zaadjes

1/2 beker water

1 thee lepel droge gist

1 beker yoghurt zonder suiker

4 bekers normale bloem

1 theelepel zout

1 eetlepel zonnebloem olie  

Bereidingswijze

Kook de nigella zaadjes in een pan met 1/2 beker water. Als het water gekookt is, de zaadjes met het water in een groot kom gieten en laten afkoelen. Doe dan de gist en yoghurt erin en roer goed. Voeg 2 bekers bloem en mixen. Laat het rusten voor 30 minuten of tot het rijst. Kneed het deeg tot het elastisch is met het zout, olie en 2 bekers bloem. Laat het weer rusten tot het deeg het dubbele formaat heeft, is ongeveer na 2 uur. Nog een laatste keer kneden en vervolgens het deeg in zessen delen. Maak er balletjes van en dan uitrollen in een rondje. Bak het tenslotte in een koekenpan voor 5 minuten of tot het lichtbruin is. Dit doe je met alle 6 broodjes. Serveer met soep of ook lekker met boter.