Gecondenseerd melk taart zoals key lime pie vind ik persoonlijk erg lekker. Nu was ik op zoek naar een recept voor zoet brood met gecondenseerd melk en ik kwam uit bij een recept van mimi’s bakery. Het is een simpel recept en iedereen vond het heerlijk! Ik hoop dat jullie er ook van zullen genieten.

Ingrediënten
Deeg:
200g patent bloem of broodmeel
20g suiker
3g zout
3g gist (uit een zakje)
25g gecondenseerde melk
130g melk
20g ongezouten boter

gecondenseerde melk vulling:
20g gecondenseerde melk
20g ongezouten boter

Glazuur:
100g poedersuiker
3 theelepels melk (of wanneer de glazuur niet waterig meer is)
1 theelepel citroensap

 

Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine en mix het op een normale tempo voor 8-10 minuten. Zet het opzij zodat het deeg kan verdubbelenin formaat (30-40 minuten of langer). Belangrijk hierbij is dat het deeg wordt afgedekt door bijvoorbeeld een plastic zakje of een bord zodat de gist actief wordt.

Mix de gecondenseerde melk en boter en leg het opzij. Boter zal in de tussentijd gaan smelten.

Rol het deeg uit in een rechthoek en smeer het in met de gecondenseerde melk en boter mix. Snij het deeg horizontaal in 4 stukken en leg deze stukken op elkaar. Snijdt het deeg vervolgens in 8 even stukken. Vet de tulband pan of een andere pan in met boter. Dit zorgt ervoor dat je brood straks makkelijk los komt. Leg het deeg in een tulband pan en dek deze pan af met bijvoorbeeld een plastic zak of een bord voor een half uur. Hierdoor kan het deeg even rijzen. Verwarm de oven voor op 150 graden en bak het brood af voor een half uur. Wacht totdat het brood is afgekoeld en doe het glazuur erop. Enjoy!