Kardemom pilav rijst

Kardemom pilav rijst om mee te imponeren

Kardemom pilav rijst om mee te imponeren. Heb je een leuk gelegenheid en wil je iets bijzonders op tafel zetten? Of wil je een ander soort rijst gerecht proberen?  Dan moet je zeker dit recept uitproberen. De verhoudingen van dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten

2 bekers basmatirijst

4 bekers gekookt water

1/4 beker zonnebloem olie

1 gesneden ui

1 kaneel stokje

3 teentjes knoflook gesnipperd

4 stuks kruidnagels

2 stuks kardemom

1 tomaat gesneden

1 bouillon blok

1/2 theelepel zout

 

Bereidingswijze

Voor de pilav rijst is het belangrijk dat alle ingrediënten goed samen roerbakken voordat het water wordt bijgevoegd. Fruit kort de ui op midden-hoog vuur. Voeg de kaneel en de kruidnagel toe en bak voor 2 minuten. Voeg de kardemom en de knoflook. Roer dit een paar keer goed door elkaar. Vervolgens de tomaat erin en laat het mee sudderen voor 2 minuten. Voeg de rijst en roerbak mee. Voeg dan het gekookte water, de bouillonblokje en zout toe. Het geheel goed roeren tot het bouillon is opgelost. Kook de rijst op laag vuur tot het gaar is. Geniet!