Köfte Kebab Recept

Lekker gekruid köfte kebab recept

Je bereidt deze köfte kebab heel makkelijk en snel in een pan. Heerlijk met een salade of op brood.

Ingrediënten

1 ui gesnipperd

3 teentjes knoflook gesnipperd

500 gram lamsgehakt

1 eetlepel ras el hanout kruiden

1 eetlepel kip kruidenmix

1 eetlepel verse koriander

Peper en zout naar smaak

2 eetlepels olijfolie

Houten of stalen stokjes

 

Bereidingswijze

Koop kant en klare fijngemalen lamsgehakt bij de slager. Mix het gehakt met de kruiden, de ui en knoflook en de peper en zout in een grote kom.

Pak een bol gehakt en zet deze op de punt van de sate prikker. Neem het gehakt met de sateprikker in je hand en knijp elke keer lichtjes in het gehakt zodat je een lange rol gehakt op de saté prikker krijgt. Druk alles een beetje stevig aan zodat het gehakt goed op de prikker blijft zitten. Doe dit totdat al je gehakt op is.

Verwarm een koekenpan op het vuur met de olijfolie. Leg de sate prikkers met het gehakt in de pan. Grill het gehakt nu aan een zijde totdat deze mooi bruin eruit ziet. Draai dan voorzichtig de stokjes en doe de andere zijde. Bak de köfte kebab totdat alle zijde goudbruin zijn en het gehakt gaar is.

Serveer de köfte kebab met verse citroen en salade.

Tip: Voor nog meer smaak, breng de gehakt op smaak en doe het in de koelkast, zodat de smaken allemaal goed kunnen intrekken.