La­sag­ne met to­ma­ten ge­hakt­saus recept

La­sag­ne met to­ma­ten ge­hakt­saus recept.

Ingrediënten

2 uien

2 teentjes knoflook

300 gram gehakt

800 gram tomatensaus

500 ml melk

250 gram geraspte kaas

zout en peper op smaak

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Zet een koekenpan op het vuur en laat die even warm worden. Bak het gehakt bruin. Voeg de uien en knoflook toe en bak alles 5 minuten. Schenk de tomatensaus erbij en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout en voeg de melk.

Vet de ovenschaal in. Giet een klein laagje tomaten gehaktsaus in de ovenschaal. Leg daarop de lasagnebladen zodat alle saus bedekt is. Leg op de lasagnebladen een laagje tomaten gehaktsaus. Doe daar bovenop weer drie laagjes, tot alles bijna op is. Eindig met een laag lasagnebladen en een laag tomaten gehaktsaus.

Strooi de kaas overheen en laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en mooi bruin worden.

 

Zie ook Recept: Hele kip uit de oven.