Zo maak je de allerbeste en de luchtigste Pompoen aardappelstamppot

Ingrediënten

  • 200 gram pompoen in dunne kleine stukjes
  • 100 gram groene kool in kleine stukjes
  • 1 wortel in dunne kleine stukjes
  • 1 bosui gesnipperd
  • 500 gram aardappelen geschild en in grove stukken
  • 100 ml volle melk
  • 40 gram ongezouten boter
  • Zout op smaak
  • 1 knoflook geperst

Bereidingswijze

Schil de groenten en snij ze in kleine stukken. Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken en zet ze op het vuur met genoeg water en zout. voeg na 20 minuten koken, de groente stukjes toe en laat alles in nog ongeveer 10 minuten gaarkoken. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper (of pureeknijper). Gooi de stuk boter erin en de geperste de knoflook. Roer daarna alles samen met de melk, deze kun je van tevoren opwarmen als je wil.

 

Lees ook: pittige pompoensoep met ui