Macaroni met doperwten en kidneybonen

Bonen zijn ontzettend goed voor onze gezondheid, maar veel mensen zijn zich daar niet van bewust. Kidneybonen (nierbonen), zorgen zoals de naam al zegt, voor voldoende energie in de nieren. En doperwten zijn een uitstekende bron van onder andere vitamine C en K, foliumzuur, ijzer, kalium, en zink. Doperwten zijn ook vol met fytonutriënten, waaronder flavanolen, fenolzuren, en carotenoïden. Dit recept van macaroni met doperwten en kidneybonen is niet alleen gezond, maar ook smaakvol.

 

Ingrediënten

1 pot kidney bonen

1 pot doperwten

1 teentje knoflook gesnipperd

1 blik tomatenblokjes op sap

1 klein blikje tomatenpuree

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel gedroogde oregano

zout en peper op smaak

 

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan, fruit de knoflook.  Kook intussen de macaroni in ruim kokend water gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en de gedroogde oregano toe, roer het geheel goed door en laat het op zacht vuur door garen. Voeg na ca 45 minuten de uitgelekte bonen en de doperwten toe, roer het nogmaals door en laat het geheel nog even warm worden. Geniet!

Leave a Reply