Magnetron macaroni met kaas

Macaroni en kaas, is een echt Amerikaans gerecht. Makkelijk en lekker veel kaas. Dit recept is voor 1 persoon.

Ingrediënten

1/3 beker elleboogjes macaroni

1/4 beker water

1/3 beker cheddar  kaas (als je dat niet in huis hebt gebruik ander soort kaas)

1 eetlepel melk  

Bereidingswijze

Pak een grote beker of een kleine pot zoals afgebeeld. Beker moet geschikt zijn voor de magnetron. Doe de macaroni in de beker met het water. Als je een snelkokende magnetron hebt kan het zijn dat je iets meer water nodig hebt. Kook de macaroni voor 6 minuten. Roer de macaroni bij 4 minuten koken. Bij 6 minuten controleer de macaroni  het kan zijn dat je nog 1 minuut nodig hebt, dit door verschil in temperatuur bij magnetrons.  Als het gaar is zie je nog een beetje water in de beker dit hoort zo. Voeg daarna de kaas toe en laten koken voor 45 seconden om de kaas te laten smelten. Goed roeren en voeg de melk toe. Kinderen vinden dit ook heerlijk.        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *