Marokkaanse Kokoskoekjes

Makkelijke Marokkaanse kokoskoekjes, lekker bij de thee of koffie en heel gemakkelijk te maken. Deze koekjes worden in de Marokkaanse keuken bij de feestdagen genuttigd, maar is ook lekker buiten de feestdagen om, bij een lekker glas Marokkaanse thee.

Ingrediënten

175 gram bloem

150 gram maizena

3 eieren

150 ml zonnebloemolie

150 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

Half zakje bakpoeder

Garnering

1 pot Abrikozenjam

Kokos

Bereidingswijze

Klop de suiker en vanillesuiker met de eieren schuimig en voeg de olie toe. Voeg de maizena en bakpoeder en meng het goed. Voeg de bloem een beetje bij beetje, totdat je een mooi deeg hebt. Maak hier kleine bolletjes van en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak ze op 180 graden gaar in 10 a 15 minuten.

Verwarm de abrikozenjam met een beetje water en pureer het met een staafmixer of in een blender en laat de koekjes er even in zwemmen zodat ze de jam goed opnemen. Rol hierna de kokos erin en op een bord serveren. Je koekjes zijn klaar om te eten.

Bron: www.ellouisacooking.nl