Marokkaanse Rijstsalade

Marokkaanse feestsalade, geweldige salade!

Ingrediënten

500 gr krieltjes

200 gr rode biet

4 wortels

4 blikjes tonijn

150 gram rijst

1 rode ui

4 lente uitjes

200 gr groene olijven

200 gr maïs

5 augurken

mayonaise op smaak

koriander

peper, zout

zonnebloem olie

komijn

azijn

stukjes ananas uit blik.

Bereidingswijze

Zet de krieltjes, rode bieten, rijst, wortels aan de kook (in aparte pannetjes).

Als ze gaar zijn laten afkoelen. Vervolgens in de gewenste grootte snijden en in 4 grote kommen doen.

De aardappel salade: Doe bij de krieltjes 100 gr fijn gesneden groene olijven, 3 fijn gesneden augurken, 100 gr maïs, beetje fijn gesneden koriander, 2 Lente uitjes in kleine ringetjes, peper en zout naar smaak. Als laatst een grote schep mayonaise en 2 blikken tonijn op zonnebloem olie (overtollige olie uitlekken). Meng het geheel goed Door elkaar.

Bieten salade: Doe bij de rode bieten een beetje zonnebloem olie, azijn, zout en fijn gesneden rode ui. Meng goed Door elkaar.

Wortel salade: Doe bij de wortels fijn gesneden koriander, azijn, peper en zout en een scheutje azijn en zonnebloem olie. Meng goed door elkaar.

Rijst salade: Doe bij de rijst 100 gr fijn gesneden groene olijven, 2 fijn gesneden augurken, 100 gr maïs, beetje fijn gesneden koriander, 2 Lente uitjes in kleine ringetjes, peper en zout naar smaak. 2 uitgelekte blikken tonijn en een grote schep mayonaise.

Garneer de verschillende salades op een groot bord en maak een buitenrand van stukjes ananas.