Mergpijpjes van Heel Holland Bakt

Ben jij ook zo’n fan van heel Holland bakt en wil je graag de recepten zelf uitproberen? Nou dan ben je niet de enige. Deze week hebben wij het recept van de mergpijpjes voor je. Deze overheerlijke mergpijpjes zijn veel lekkerder dan die uit de winkel. Tevens zijn ze best wel makkelijk te maken. Het recept komt van de site van heelhollandbakt, maar met kleine aanpassingen. Zie hier het recept voor 8 mergpijpjes.

Ingrediënten

Banketbakkersroom

100 gram melk
10 gram suiker
10 gram custard poeder
0,25 vanillestokje

Biscuit

75 gram eiwit
55 gram suiker
50 gram eidooier
60 gram bloem
5 gram maizena

Botercrème

100 gram boter
30 gram witte basterdsuiker

Samenstellen

frambozenjam
500 gram marsepein
poedersuiker
pure chocolade

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Banketbakkersroom:

  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
  • Doe melk, suiker, vanillemerg en custard poeder in een pannetje en verwarm op laag vuur. Laat koken tot het ingedikt is.
  • Stort de banketbakkersroom in een diepe schaal en laat afkoelen.

Biscuit:

  • Klop eiwitten en suiker op tot wit schuim.
  • Spatel de eidooiers er voorzichtig doorheen.
  • Zeef bloem en maizena boven de kom en spatel dit ook voorzichtig door het beslag.
  • Spreid het beslag uit over de bakplaat en bak in ongeveer 7 minuten af.
  • Haal uit de oven en leg ondersteboven op een rooster. Trek bakpapier voorzichtig los.

Botercrème:

  • Klop boter en basterdsuiker wit en luchtig.
  • Weeg 100 gram banketbakkersroom af en voeg dit toe aan de boter. Blijf kloppen tot een luchtige crème.

Samenstellen:

  • Leg de biscuit op een werkblad en snijd 3 langwerpige plakken van dezelfde grootte uit. De breedte is de breedte van de mergpijpjes.
  • Bouw de biscuit nu als volgt op:
    o Een laag biscuit
    o Een laag jam
    o Een laag biscuit
    o Een laag botercrème
    o Een laag biscuit.
  • Bestuif de werkbank met poedersuiker en rol het marsepein uit tot een plak van minstens 17×56 centimeter en liefst 2 millimeter dik.
  • Smeer licht in met botercrème.
  • Snijd de biscuit in 8 stukken.
  • Rol ieder mergpijpje in in marsepein en zorg dat de sluiting aan de onderkant zit.
  • Laat chocolade au bain-marie smelten en tempereren. Dip de uiteinden van de mergpijpjes in de chocolade. Laat hard worden.
  • Doe overige chocolade in een cornetje en decoreer de mergpijpjes.