Nasi goreng met kip

Het recept hieronder kun je beschouwen als het perfecte basisrecept voor nasi goreng. Hoe je nasi goreng ook eet, serveer hem altijd met een lekkere verse sambal.
 
Ingrediënten
 
2 bekers witte rijst 
 
2 kipfilets in blokjes
 
Nasi roerbak groenten 1 beker
 
1 verse rode peper
 
2 eieren
 
4 teentjes knoflook gesnipperd
 
2 eetlepels zoete sojasaus
 
3 eetlepels sesamolie
 
Zout en peper op smaak
 
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de verpakking in een pan zonder zout. Laat het afkoelen. De rijst kan van een dag geleden zijn of maak het ruim van tevoren zodat die niet breekt als het gebakken wordt.
 
Verwarm de olie in een wokpan of een koekenpan en voeg de knoflook. Bak de kip tot deze  bijna gaar is. Bak de roerbakgroenten mee voor 3 minuten. Voeg de eieren en mix deze goed met de kip en groenten. Voeg de rode peper  en bak deze. Breng op smaak met de soja, peper en zout. Bak tenslotte de rijst mee voor 5 minuten. Enjoy!
 
Tip: serveer met een gebakken ei.