Noedelsoep met ramen

Basis voor noedelsoep met ramen is bouillon, noedels en vlees. In Japan, Korea en China wordt dit heel vaak gegeten. Het is makkelijk om te maken en smaakt erg goed. Het kost wel een beetje tijd, maar dat moet je wel voor over hebben. Dit is mijn eigen recept als je op zoek bent naar de traditionele recept kun je het googelen. Recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

1/2 kilo Kalfsvlees in blokjes

200 gram gedroogde ramennoedels

1 bouillon blokje

2 grof gesneden uien

2 laurierblaadjes

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel sojasaus

Gesneden rode peper als topping

Sesamzaad als topping

Bereidingswijze

Kook het vlees met de laurierblaadjes op halfhoog vuur in 3 liter water gaar. Dit duurt ongeveer 60 min, er moet genoeg water overblijven om mee verder te gaan. Voeg de soja, olijfolie, bouillon en de uien toe. Kook 15 minuten op zacht vuur. Op smaak brengen met zout en dan is je vlees bouillon klaar. Ramen noedels 4 minuten gaar koken zonder zout. Maak daarna het bord op met als topping de sesamzaad en gesneden rode peper. Dit kun je ook gewoon weglaten. Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *