overnight oats met cranberry’s

Begin je ochtend met deze overnight oats; oftewel havervlokken met melk of yoghurt die een nacht in de koelkast hebben gelegen. Dit is het perfecte ontbijt voor drukke mensen die geen tijd hebben voor een uitgebreide ochtendmaaltijd. Zeg dus gedag tegen die hectische ochtenden, want met de overnight oats is het een kwestie van je ontbijt kant en klaar uit de koelkast halen. Hierdoor kun je net dat extra beetje langer blijven liggen in bed. Het recept is tevens makkelijk klaar te maken door iedereen. Mix de ingrediënten die je wil gebruiken en vervolgens laten weken in de koelkast. Het laten weken in de koelkast zorgt ervoor dat de havervlokken niet gekookt hoeven te worden. Overnight oats zijn gezond en je kunt er zelfs groenten aan toevoegen.

Ingrediënten

40 gram havervlokken

1 eetlepel cacao nibs

1 eetlepel cranberry’s

350 ml biologische melk

1/2 geprakte banaan

1 eetlepel honing

 

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten in een grote beker (of kom) en dek de beker af met aluminiumfolie. Vervolgens gaat de beker in de koelkast. Neem de volgende ochtend je beker uit de koelkast en roer nog een keer goed en top tenslotte nog af met wat lekkers zoals verse fruit of noten. Ik heb nog een paar cranberry’s als topping gebruikt.

Wil je wekelijks nieuwe updates ontvangen? Schrijf je hieronder in voor bijzondere recepten.