Paddenstoelentaart

Vrij basis vegetarische quiche recept. Perfect voor lunch of lichte maaltijd, dit is een heel veelzijdig recept, pas aan naar eigen smaak door andere groente of gehakt.

Ingrediënten
5 plakjes bladerdeeg
3 eieren
250 gram kastanjechampignons in plakjes
250 gram paddenstoelen naar keuze in stukjes
75 gram kaas geraspt
1 eetlepel paneermeel
2 uien
150 ml slagroom
Boter om in te vetten
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel zout

Bereidingswijze
Laat de velletjes deeg ontdooien. Verwarm de oven op 180 graden. Verhit vervolgens de olie in een pan en bak de uien en gesneden champignons 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog 2 minuten totdat ze wat kleiner zijn en het vocht verdwenen is. Breng op smaak met zout. Vet de taartvorm in met boter. leg de velletjes deeg in de vorm en maak het goed aan elkaar vast tot het een mooi geheel is. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bestrooi met paneermeel. Voeg de gebakken groente in de quiche vorm, kijk uit dat het niet te waterig is. Klop de eieren, slagroom en kaas door elkaar. Giet het mengsel erboven en verdeel alles mooi. Zet de quiche ongeveer 40 minuten in de oven. Controleer of het goed gaar is. Serveer met een lekkere salade.