Pannenkoeken met slagroomijs dessert

Deze desert van pannenkoeken met slagroomijs is geliefd bij ieder. Pannenkoeken recepten staan overal, hier is wederom een recept die je wellicht kent, maar niet zo vaak thus gegeten wordt als dessert. Ik vind het erg smakelijk en jullie vast ook!

Ingrediënten voor 10 pannenkoeken

155 gram bloem

1/2 theelepel zout

1 eetlepel bakpoeder

1,5  theelepel suiker

1 ei

225 ml melk

15 gram boter, gesmolten

Aardbeien gesneden

Slagroomijs

Stroop

 

Bereidingswijze

Doe in een grote kom de bloem, zout, bakpoeder en suiker en meng alles samen. Klop in een kleine kom het ei en de melk samen. Roer de melk en eieren door het meelmengsel. Meng de boter erdoor  en vervolgens 30 minuten apart zetten.

Verwarm een koekenpan met een scheutje olie op matig hoog vuur. Voor het opscheppen van het beslag kun je een pollepel gebruiken. Bak de pannenkoeken bruin aan beide kanten en serveer het met de aardbeien, ijs en de stroop naar wens.

 

 

Leave a Reply