Pasta Pesto Recept

Pasta Pesto Recept 

Zin in een lekker en snel avondmaal? Maak dan deze pasta pesto recept voor 4 personen

Ingrediënten

500 gram spaghetti

2,5 eetlepels pijnboompitten

25 gram Parmezaanse kaas

1 teen knoflook

30 gram basilicum

7 eetlepels olijfolie extra vierge

 

Bereidingswijze

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Laat het afkoelen. Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg de basilicumblaadjes en olie toe en maal kort tot pesto. Voeg peper en zout toe. Schep de pesto op de spaghetti en serveer. Lekker met gebakken courgette.

Tip: Je kunt de pesto in een afgesloten potje bewaren met een laagje olie erop. Na opening is de pesto een week houdbaar.

Zie ook: Pastasaus recept