Lekkere koekjes voor Pindakaas liefhebbers. Deze pindakaas-koekjes met stukjes chocolade zijn super lekker. Perfect om in het weekend te bakken.

Wat heb je nodig voor de Pindakaaskoekjes met chocolade stukjes?

Ingrediënten

115 gram boter

190 gram pindakaas

150 gram bruine rietsuiker

50 gram suiker

1 ei

1 theelepel vanille extract

1 theelepel baking soda

1 eetlepel melk

snufje zout

255 gram bloem

100 gram melkchocolade

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix de boter, pindakaas en de suiker en rietsuiker met een handmixer tot een romige massa. Voeg daarna één voor één het ei, melk, vanille extract, zout en baking soda toe. Voeg als laatste beetje bij beetje de bloem toe, tot er een stevig deeg ontstaat.

Gooi je mixer aan de kant en kneed verder met je handen. Het makkelijkste is om het deeg als eerste in 12 gelijke hoopjes te verdelen. Maak van elk hoopje deeg eerst een deegballetje, en druk hem daarna met je handpalm een beetje plat tot het op een koekje lijkt. Leg alle koekjes op een laagje bakpapier op je bakplaat. Zorg dat je rond de koekjes ongeveer 2 tot 3 centimeter afstand houd om te voorkomen dat ze tijdens het bakken aan elkaar gaan kleven.

Hak als laatste de melkchocolade in chunky stukjes en druk ze voorzichtig in de koekjes. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven ongeveer 12 tot 14 minuten op 200 graden. Laat ze goed afkoelen en geniet!

Recept van: www.nestwarehouse.nl