Red velvet cake is mijn favoriete cake. Van alle recepten die ik zelf heb gemaakt en red velvet cakes die ik bij bakkerijen heb gegeten is dit mijn favoriete. Hopelijk ervaren jullie het ook zo.

Ingrediënten
2 ½ kop patsseriebloem
¼ kop cacao poeder
1 ½ kop suiker
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel baking soda
½ theelepel zout
½ kop ongezouten boter op kamer temperatuur
¼ kop zonnebloemolie
3 eieren
2 theelepels natuurazijn
1 kop karnemelk
Rode kleurstof
2 theelepels vanille extract

Cream Cheese Frosting
4 koppen poedersuiker
240 ml roomkaas op kamertemperatuur
4 eetlepels opgezouten boter op kamer temperatuur
2 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 175 graden en boter 2 bakvormen van 22,5 cm in. Je kunt bakpapier gebruiken indien gewenst. Doe in een kom: patsseriebloem, cacao poeder, bakpoeder, baking soda en zout en leg dit opzij. Gebruik de keukenmachine en mix de boter, suiker en zonnebloemolie. Doe de eieren en vanille extract erbij en mix het. In een aparte kom: doe de karnemelk, natuurazijn en rode kleurstof bij elkaar totdat het een mooie dieprode kleur krijgt. Doe steeds de karnemelk mix en de bloem in de mix standaard om en om en mix het totdat alles helemaal is opgenomen. Verdeel de inhoud over de bakvormen en doe ze in de oven voor 25 minuten of totdat ze gaar zijn. Bij mij duurde het wat langer dan 25 minuten en zelf check ik het net een tandenstoker. Als de tandenstoker er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat de cakes volledig afkoelen.

Voor de cream cheese frosting: mix de boter, roomkaas, vanille extract en zout. Gebruik hier de keukenmachine voor. Ik laat dit zelf afkoelen in de koelkast terwijl de cakes aan het afkoelen zijn. Doe er steeds een theelepel melk erbij totdat de cream cheese frosting romig is. Zet een van de cakes op een cake standaard en haal er een heel dun laagje eraf zodat hij niet boller is aan de bovenkant. Smeer hier de cream cheese frosting op. Bewaar de kruimels voor de decoratie. Zet de andere cake erop met de ronde zijde aan de onderkant en doe de cream cheese frosting over de gehele cake.

Eindig met de kruimels op de cake of aan de zijkanten. Zet de cake in de koelkast zodat hij kan uitharden en geniet vervolgens van een heerlijk stuk red velvet cake. Enjoy!