Een traditionele Amerikaanse cupcakes, Red velvet cupcakes met monchou. Deze cupcakes zijn makkelijk te maken, mooi van kleur en natuurlijk erg lekker.

Ingrediënten voor 11 a 12 cupcakes

1/4 beker roomboter op kamer temperatuur

3/4 beker kristalsuiker

3/4 beker karnemelk

1 1/4 beker zelfrijzend bakmeel

1 ei

2 eetlepels cacao poeder

drupje rode voedingskleurstof

1 theelepel vanille extract

1/4 theelepel zout

 

Topping

2 bekers poedersuiker

1/2 beker monchou

2 eetlepels roomboter, op kamertemperatuur

1 eetlepel heet water

1 theelepel vanille extract

 

Bereidingswijze

In een kom mix de zelfrijzend bakmeel, cacao, en het zout en leg dit alvast klaar.

Mix de boter romig en luchtig met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg daarna de suiker toe en mix tot een glad en smeuig geheel. Voeg nu de ei toe en klop het geheel. Voeg de karnemelk en de vanille toe. Mix even kort door met de mixer en giet het over in de kom die al klaar lag. Mix nog even door met de mixer op middelhoge snelheid tot een glad beslag.

Vul de bakvormpjes tot 2/3 vol en bak de cupcakes ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden. Laat de cupcakes goed afkoelen.

Topping

Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan de monchou en de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter. Voeg als laatste het water en de vanille extract toe en mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid. Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak. Geniet!