Ricotta Cheesecake Framboos

Ricotta cheesecake framboos recept voor 10 mensen. Za­lig zoe­te chee­se­ca­ke met ge­ma­ri­neer­de frambozen. Versier gul met verse frambozen.

Ingrediënten

250 gram mariabiscuits

100 gram boter

1 zakje vanille suiker

1/2 theelepel zout

150 gram roomkaas

200 gram witte basterdsuiker

350 gram ricotta

2 eieren

200 gram verse frambozen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, en vet de rest in met boter. Verkruimel de koek in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng door de koek. Verdeel mengsel over de bodem van de springvorm, druk aan met de bolle kant van een lepel en bak circa 10 min. in de oven. Haal eruit en verlaag de oventemperatuur tot 150 ºC. Klop in een kom de roomkaas, ricotta, suiker, vanillesuiker, het zout en de eieren tot een glad beslag. Schenk in de bakvorm. Houd wat frambozen achter en verdeel de rest over de vulling. Bak de taart circa 1 uur in het midden van de oven. Laat de ricotta cheesecake 3 uur afkoelen op kamertemperatuur of in de koelkast. Garneer gul met verse frambozen.