Rijst met gehaktballen in tomatensaus

Gehaktballen maken is makkelijk. Je maakt dit door gehakt tot een bal te draaien. De gehaktballen braad je vervolgens in de pan. Je kan als basis peper en zout toevoegen voor de smaak, maar dat is natuurlijk te saai. Dit recept bestaat uit rijst met gehaktballen in tomatensaus. De gehaktballen zijn smaakvol en de tomatensaus ook. Zeker een aanrader voor de mensen die van gekruide eten houden. Recept is voor 2 personen.

Ingrediënten

1 beker witte rijst

500 gram rund gehakt

1 theelepel Italiaanse kruiden

1 eetlepel verse koriander

1/2 gesnipperde ui

1 teentje gesnipperde knoflook

peper op smaak

zout op smaak

1 blik tomatenpuree

olijfolie

 

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar volgens de verpakking in een pan met water en zout. Meng 2 eetlepels olie, gesnipperde ui, knoflook, de kruiden, peper en zout met het gehakt. Draai dan kleine balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom in ongeveer 5 minuten goudbruin. Voeg de verse koriander en de blik tomaat toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel voor 15 minuten sudderen. Geniet!

Wil je wekelijks nieuwe updates ontvangen? Schrijf je hieronder in voor bijzondere recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *