Rijst met vermicelli

Heb je een keer zin om je rijst wat op te peppen of wat kleur te geven? Dan kun je dat doen door vermicelli pasta erbij te doen. Vermicelli is een pastasoort, die net wat dikker is dan spaghetti en wat vooral gebruikt word als vulling in soep. Rijst met vermicelli is echt Turks. Als je ergens Turks gaat eten, is de kans groot dat de rijst met vermicelli is gemaakt. Voor dit recept heb ik goede kwaliteit basmati rijst gebruikt.

Ingredienten

2 bekers rijst

5 bekers water

1/2 beker vermicelli pasta

4 eetlepels olijfolie

zout en peper op smaak

Bereidingswijze

Zet een pan op het vuur met de olie. Voeg de vermicelli toe en bak deze op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin zijn. Dit gebeurt al vrij snel, blijven roeren tot alles bruin is. Voeg de rijst  en even goed doorroeren. Daarna vul je de pan met het water. Breng het op smaak met zout en peper en/of je kan ook een bouillon blokje gebruiken voor extra smaak. Laat het 2 minuten op hoog vuur tot het water begint te koken. Proef het of het nog meer op smaak gebracht moet worden. Zet het vuur dan laag en je vermicelli rijst is klaar in 10 a 15 minuten of tot het water is verdampt. Laat je rijst afkoelen en dan is die klaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *