Rijstpudding met zwarte bonen en mango

Rijstpudding met kokosmelk mango en zwarte bonen zorgt voor een natuurlijke, exotische smaak. Recept is voor 2 personen.

Ingrediënten

100 gram pandan rijst of rijst naar keuze

200 ml water

100 ml kokosmelk uit blik

100 ml melk naar keuze, zoals volle melk

1 vanillestokje, merg uitgeschraapt

geraspte schil van 1/2 citroen

snufje zout

1 kleine rijpe mango

Zwarte bonen

Kaneel

Bereidingswijze

Doe de rijst met het water en het zout in een kleine steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur op z’n laagst en laat de rijst met het deksel op de pan zachtjes 15 minuten pruttelen tot de rijst gaar is, en het water is opgenomen door de rijst. Doe de kokosmelk uit blik, melk, vanillemerg en het citroenrasp erbij. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot het geheel is ingekookt. Voeg als laatste de zwarte bonen en roer het mee in de pudding. Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukjes. Verdeel de pudding in een kom met de mango en kruid met een snuifje kaneel. Eet de rijstpudding lauwwarm.