Roergebakken spruitjes en broccoli

Roerbakken, gratineren, of stampen. Met spruitjes en broccoli kun je alle kanten op. Wist je dat spruitjes en broccoli meer vitamine C bevatten dan sinaasappels? Daarnaast zijn ze rijk aan B-vitaminen, foliumzuur, magnesium, kalium en vezels. Vind je spruitjes niet zo lekker, maar wil je het toch proberen? Dan is dit recept het proberen waard. Lekker als bijgerecht met rijst of aardappelen.

Ingrediënten

1 hele broccoli

300 gram spruitjes

1/2 theelepel tijm

1/2 theelepel kerriepoeder

1/2 theelepel chilipoeder

zout en peper op smaak

3 eetlepels olijfolie

 

Bereidingswijze

Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in blokjes en leg ze klaar om te wokken. Maak de spruitjes schoon. Kook ze in een pan met weinig water ongeveer 2 minuten. Verhit de olie in een wok of roerbak pan. Bak al omscheppend de spruitjes en broccoli. Breng op smaak met de tijm, kerrie, chilipoeder, peper en zout. Na 5 minuten zijn de spruitjes en broccoli klaar. Lekker met cherry tomaten!

Tip: Koop spruitjes die groen en stevig zijn, dan kun je ze ongeveer een week bewaren in de koelkast.