Romige wortelsoep met koriander

Romige wortelsoep met koriander, maak je met de simpele winterwortel. Voeg wat koriander en kokosmelk toe en je wortelsoep wordt bijzonder.

Ingrediënten

 1 ui

1 theelepel tijm

1/2 beker verse koriander

2 el zonnebloemolie

1 kg winterpeen

1 teen knoflook

1 groentebouillontablet

1 liter water

200 ml kokosmelk

 

Bereidingswijze

Snipper de ui en snij de paprika in stukjes. Verhit de olie in een pan. Fruit de ui en paprika voor 5 minuten. Roer af en toe. Schil ondertussen de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de winterpeen en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg het bouillonblok, tijm, koriander, water en de kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook en laat het 25 minuten zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is. Pureer de soep met de staafmixer.  Breng de soep op smaak met peper en zout. Altijd handig: Een dag van tevoren bereiden en afgedekt in de koelkast bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *