Simpele aardappelgratin

Simpele aardappelgratin recept in 45 minuten. Een lekker aardappel  gerecht uit de oven met weinig ingrediënten.

Ingrediënten

600 gram aardappelen

250ml melk

1 eetlepel olijfolie

1 zak geraspte kaas

1 teentje knoflook gesnipperd

Zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en was ze. Snij dan de aardappelen in even grote stukken. Kook de aardappelen gaar in water gedurende 20 minuten en voeg een snufje zout aan het water toe. Laat de aardappelen uitlekken.

Maak een saus van de melk, knoflook en de olijfolie in een pan en roer goed tot het geheel mixt. Strooi en naar smaak zout en peper bij. Voeg de aardappelen bij de saus en prak de aardappelen. Verdeel de aardappelen in een ovenschaal. Strooi er geraspte kaas overheen en zet de ovenschaal in de oven voor 15 minuten op 200 graden. Serveer je simpele aardappengratin met groente en vlees of gewoon alleen vlees ook erg lekker.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *